torsdag 26 april 2012

En tigerhalsduk

Barn gör ju som bekant inte som man säger... utan som man gör. Virkar du så vill jag också virka! Jag funderade lite på vad man kan tänkas klara av om man är 4 år. Fingervirka såklart! Det bidde en... så här fin tigerhalsduk! Både mamma och virkerska och tiger var mycket stolta över resultatet.
 

torsdag 19 april 2012

En provdocka

Det har stått på min önskelista hur länge som helst. Den brukar bestå av:



  • en provdocka (snygg, inte nödvändigtvis praktisk...)

  • en (rund) torkställning för kryddor och fröer

  • en pulvertratt (helst i metall)

  • ett STORT maskrosjärn (typ 40-50 cm)

Och i år fick jag alltså en provdocka! En provdocka gör nästan allt lite bättre.


Vad är tex bäst av ett halvfärdigt projekt som hänger lite kreatvit på en provdocka jämfört med en jobbig hög på golvet som man snubblar på varje gång man ska gå in i sovrummet? Eller ännu värre: som ens man på nästan 0,1 ton KLIVER på?


Först ut på provdockan blev en virkad sjal.



Nästan allt...

måndag 9 april 2012

Grädde och trattkantareller

Det här känns som en riktig 70-talare. Och jag gillar den verkligen. Men så är ju 70-talet mitt årtionde. Årtiondet när jag föddes!

Tyget är en trikå som inte är så stretchig från Moods i New York. En gigantisk (såklart) tygaffär i tre våningar som det är lätt att bli förälskad/förhäxad i.

Det syns inte så bra på bilden men tyget är faktiskt off white och brunt. Ibland kan jag inte låta bli att fundera på var tex mönsterdesigners får sin inspiration ifrån. Så här kanske? tänkte jag idag när jag lagade lunch : ).

I övrigt:

Fåren ligger som stora feta påskägg men vill inte lamma just den här veckan



Den STORA trädgården

Köttbulle i solljus


Påskliljor i ett sprucket krus är ändå alltid påskliljor.

onsdag 4 april 2012

Påsnecessär

En av de trevliga sakerna när besökare lämnar en kommentar är att man kan gå in och kolla vem de är och vad de de grejar med. Det gjorde HenniHenni och när jag hälsade på hos henne hade hon precis gjort en jättetrevlig påsnecessär. Och dessutom visat hur.
Som gjort för en liten bit vaxduk som jag precis fått av min lillasyrra. Som hon trodde eventuellt var för liten för att göra något av! Va!?! En tygbit kan väl aldrig bli för liten att göra något av! Det kan möjligen ta ett tag att lista ut exakt vad.
En påsnecessär passar perfekt till allt det där som annars alltid hamnar underst i handväskan. Ett annan trevlig effekt när jag tittade in till Henni igen för att länka till det här inlägget var att jag hittade Klockarbarns återbruksutmaning. Kul initiativ! Och jag tycker nog både att den här och musduksprojetet kan passa in på utmaningen. Låter det interssant? Klicka på bilden så får ni veta mer om Klockarbarns utmaning. Och nu är det äntligen vår igen, även om den är förfärligt kall för tillfället, så här kommer lite trädgårdsbilder