söndag 20 mars 2011

En Starwars-tröja

Räven tycker att alla färgglada djurtyger som jag vill göra tröjor av är lite tramsiga. För honom är det bara Starwars för hela slanten nuförtiden. När han fyllde fem ville han såklart ha en Starwars-tårta.

Eftersom jag alltid är lite sen, hade jag inte hunnit baka någon starwars-prins-tårta. Men det man inte har i benen får man ha i huvudet. Så jag prinatde ut en bild på Darth V från nätet, skar ut med brytkniv och fixade en ganska lyckad starwars-tårta av en kladdkaka.

Matlagning är ju egentligen inte min grej, men att sy är, så sen plastade jag in Darth V och skar ut honom igen. Så stöpplade jag på honom med vit textilfärg på en stretchtrikå och sydde en tröja av honom. (Det hade ju eventuellt varit enklare med screentryck, men det har jag ingen utrustning för.) Ena ärmen fick bli lasergrön. Snyggt tyckte jag, men Räven påpekade att Darths dubbel-lasersvärd egentligen är blått och rött. Nåväl man kan ju inte lyckas med allt.

Mönster; eget
Stl; 122
Tyg; Svart och limegrön stretchtrikå från Jofotex

måndag 14 mars 2011

Önskelistan: Mindre flygmaskin - mer symaskin!

Oj vad länge sedan jag hade tid att sy. Jag som hade som ambition att sy i alla fall ett plagg i veckan. Det går ju sådär. Inte bara för att jag har tre barn och ett heltidsjobb utan framför allt för att jag reser i jobbet hela tiden. Det senaste kvartalet har det varit 50% av tiden och det är verkligen alldeles för mycket för min smak. På önskelistan: Mindre flygmaskin och mer symaskin!




Nu är i alla fall äntligen extratröjan, den som blev till för att jag inte hittade muddväv i rätt färg till de andra, klar. Och under tiden har Smulan, som annars kategoriskt sagt nej till rosa (något som jag uppskattat på alla sätt utom att hon vägrat ta på sig samtliga plagg jag gjort som innehållit rosa) börjat falla in i de gängse normerna så hon kanske faktiskt kan tänka sig att ta på sig den. Den är i alla fall lite ursäktad för att den innehåller gjönt.

Mönster; Ottobre

Stl; 104