söndag 31 oktober 2010

Tisdags-champagne!

Jag känner mig som Nigella Lawson. Nigella är engelsk TV-kvinna som förmodligen kallar sig kock och lagar saker som konserverade burkpersikor med sprutgrädde. Sån't där som jag aldrig skulle nedlåta mig till. Trodde jag. Innan jag skaffade 3 barn...



Det började med en vanlig blus från H&M (burkpersikor!). Jag trodde jag skulle spara lite tid. Men när jag kom hem sa Smulan:

- Alldeles föj tjåkig mamma!

Mesiga färger verkar inte vara något för henne. Hon har ju rätt förstås. Färg är ju mycket roligare. Kanske jag kan piffa upp den lite?


Och så blev det så här:


...och så här!

Och även om jag känner mig som Nigella så är ju superfina band på en helt vanlig H&M-blus också lite som att dricka champagne på en vanlig sketen tisdag. Och det gör man alldeles för sällan! I alla fall i mitt liv.




söndag 24 oktober 2010

Magiska glitter-brallor!

Ett par glitter-byxor vill jag ha! sa Filiokus, när han var sådär 4 ungefär. Vad kul med en son som vill ha glitter-byxor tänkte jag; hittade ett riktigt disco-tyg i sammet med mycket snyggt glitter!
Det var ju ett tag sen, men de får komma med här i alla fall eftersom jag inte hade någon blogg då. Byxorna är väl utprovade sen dess och de funkar även utmärkt på Halloween-prinsessot tex. Och kolla hur de nästan ser ut att lyfta från underlaget på bilden. Lite magiska blev de allt!

Mönster; fri tolkning av mjukisbyxor
Tyg; Dollys (tror jag)

söndag 17 oktober 2010

Sisyfosarbete och lite spetsar

I helgen har jag äntligen tagit mig an det ständigt växande berget av jeans med hål på knäna. Det där berget som tittar argt på mig varje gång jag går förbi, och som är en av de irriterande anledningarna till att jag inte hinner så mycket trevliga saker som jag skulle vilja. 14 par tror jag det låg i högen den här gången. Till-och-med jag förstog att jag inte skulle hinna igenom förrän det var dags för barnbarn, så jag bestämde mig för att prioritera;



  • Byxor som inte lagats innan och inte hunnit bli för små fick förnyat förtroende.
  • Byxor som redan lagats två gånger eller som hotade att lösa upp sig om jag tittade argt på dem fick helt enkelt bli lappar.
  • Och resten fick bli råmaterial till kjolar.

Så här tyckte juryn:

  • Smulan blev mycket nöjd med spets-tillägget.
  • Räven som fortfarande kör med shorts (!) fast nu med fleece-tröja till tyckte att; det där blir nog bra mamma. Bara det får plats ett par shorts under.
  • Filiokus tyckte; amen åååååh, måste man ha lagade jeans?

Och så här tycker jag:
Det övergår mitt förstånd hur det är möjligt att slita ut sina byxor så fort. Liksom det övergår mitt förstånd hur det kan finnas en marknad för färdigslitna barn-jeans!

Kategori två enligt prioriteringen:


http://blogg.aftonbladet.se/ordinarymary/2010/05/om-thanatos-hade-haft-barn-hade-sisyfos-inte-sluppit-sa-lindrigt-undan

söndag 10 oktober 2010

Nu är det höst

Löven har nästan ramlat av, men Räven springer fortfarande helst omkring i shorts! Jag tänker ändå att någon dag kanske även han kommer att vilja krypa in och värma sig i en gosig tröja. Och då finns det faktiskt en.

Smulan blir förmodligen mer lättövertalad. Hon gillar inte att frysa.



Tröjorna är stickade i eko-ull från Marks & Kattens.

onsdag 6 oktober 2010

Det är inte alltid man hinner...


...sy så mycket som man skulle vilja. Då kan man tex göra så här istället.
Figuren, En gul katt, personifierar Räven på pricken. Fast jag lät den gula katten spela fotboll istället. Honom (inte Räven alltså utan gul katt) har jag lånat från Stina Wirsén (en stor favorit-läs hennes böcker om du inte redan gjort det; de är jätteroliga. Prova tex Vem är arg eller Vem är dum).