tisdag 29 juni 2010

En bomb

När jag nästan gjort klart solskenströjan till Filiokus, min äldsta son, kom han och satte sig bredvid mig vid symaskinen och sa; mamma VET du vad jag skulle vilja ha? Nej, vadå? En tröja med en bomb på!

En bomb. Hmmm. Det är ju inte direkt vad jag skulle valt i första hand. Jag erkänner. Jag försökte slingra mig. Å ena sidan är det ju just precis vad jag hade tänkt mig att jag skulle göra: av barn för barn. Men en bomb!

Hur menar du då? Tänkte att han kanske skulle komma på något annat under tiden. Men han försvann och kom tillbaka efter en stund med en ritning! Så här hade jag tänkt:


Min roliga 7-åring. Jag erkänner igen: jag blev rätt imponerad av ritningen. Och ändå försökte jag slingra mig lite till. Oj, det är lite svårt att se exakt var vilka färger ska vara... Fast det var det ju inte. Jag fattade precis.

Ett par minuter senare damp han ner igen med en förbättrad ritning. I färg.


Jag tror helt enkelt att jag måste göra en tröja med en bomb på. Kanske kan man till och med hotta upp den med lite glitter-tråd eller paljetter eller nå't så att man verkligen förstår att stubinen brinner och snart smäller det! Och observera ärmavsluten. Det är nog inte täcksöm som är grejen.
Jag som skulle göra ett par gul-röda äppel-knyckar-byxor. Det är dags för den här mamman att växa upp. Äppelknyckarbyxor är visst ute. Bomber är inne! I vart fall om man är 7 år.

söndag 20 juni 2010

En solskenströja

En solskenströja till en solskenskille som gillar gult.



Jag tycker det är svårt att hitta roliga kläder till killar som kommit upp i nollan-ettan. Lekfullt tycker de är för dagisbarnen och reklamtryck tycker inte jag är så roligt. Men de gillar fortfarande färg och de älskar att klappa på mjuka tyger. Det måste bara kännas lite mindre... ja, dagis helt enkelt. Så jag tänkte att jag skulle göra ett par försök. Jag ritade upp några förslag och den här fick godkänt av juryn.


Och så är det nästan ödets ironi att just denna skapelse som legat under produktion lite längre än det var tänkt, blev färdig just den här helgen när både färgställningen och motivet råkade passa den allmänna stämningen i hela landet.